Make-up dragen tijdens het sporten

Make-up dragen tijdens het sporten, wel een goed idee of niet? Je wil er natuurlijk altijd op je best uitzien, ook tijdens dat bezweette uurtje in de sportschool. Maar is dat ook wel zo verstandig?

Jeffree Star Velour Liquid Lipstick

Ik draag vaak make-up en ik draag veel make-up. Maar met sporten is dat niet altijd handig. Ik sport bijna dagelijks en zeker fitness doe ik toch liever zonder make-up. Zweet helpt niet mee aan make-up die goed blijft zitten. Als ik ga hardlopen of paardrijden laat ik vaak de make-up zitten die ik nog draag. Met fitness haal ik mijn gezichtsmake-up eraf, dat gaat anders toch in straaltjes van mijn hoofd af.

Make-up dragen tijdens het sporten

Of het ook altijd een goed idee is om make-up te dragen tijdens sporten in warm weer, niet echt. De foto hierboven is gemaakt na een flinke rit in warme temperaturen. Die vlek rondom mijn neus is geen schaduw, maar stof. Heel charmant toen ik daar thuis achter kwam en ik tussendoor nog boodschappen had gedaan. Kijk dus na je workout in de spiegel of neem een handspiegeltje mee, om waar nodig bij te werken. Zeker als je gelijk na het sporten nog wat anders gaat doen.

Make-up dragen tijdens het sporten

Tijdens het sporten zweet je vaak. Als je buiten sport heb je ook te maken met de invloeden van het weer, zoals regen en zon. Al met al een flinke aanslag op de huid van je gezicht. Verzorging is dan ook belangrijk. ’s Winters doe ik een extra laagje dagcrème en lipbalsem op, zodat de koude wind mijn huid niet uitdroogt. De rest van het jaar draag ik zonnebescherming als ik naar buiten ga, en met sporten nog een laagje extra. Hiervoor gebruik ik zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht. Even wat eerder aanbrengen en niet direct boven je ogen, om te voorkomen dat de crème door zweet in je ogen loopt.

Na het sporten reinig ik altijd mijn gezicht en doe opnieuw verzorging op. Zo is alle vuiligheid van zweet en stof weer van mijn huid af en kan mijn huid tot rust komen.