Review: Kruidvat micellair water 3 in 1

Om mijn make-up ’s avonds van mijn gezicht te halen gebruik ik al heel wat jaren micellair water. Steeds meer merken komen dan ook met een versie van deze zachte reiniger. Zo ook Kruidvat, en ik besloot deze reiniger eens te testen.

Het Kruidvat micellair water is verkrijgbaar bij Kruidvat winkels en de website en kost € 2.49 voor 250 ml. Een van goedkopere versies die te momenteel te krijgen is.

Dit micellair water is geschikt voor de overgevoelige huid en verwijdert make-up diep en grondig, zuivert en verfrist de huid. Volgens de verpakking is het een 3 in 1 product en kan gelijk hierna de verzorging aangebracht worden.

Review: Kruidvat micellair water 3 in 1

De flacon heeft een klikdop die stevig sluit en naar mijn idee niet snel losgaat. Fijn dat het geen draaidop of losse dop is, zo kan je met één hand een wattenschijfje vasthouden en met de andere hand de flacon openen en weer sluiten. De reiniger is transparant en heeft geen hele duidelijk geur. Naar mijn idee had de geur wel iets beter gekund, maar voor een reiniger is dat natuurlijk geen prioriteit.

Ik gebruik meestal twee wattenschijfjes om mijn make-up eraf te halen. De eerste voor mijn ogen en de tweede voor de rest van mijn gezicht. Ik merk dat het toch wat meer moeite en tijd kost om mijn make-up geheel eraf te halen in vergelijk met bijvoorbeeld micellair water van Garnier of Vichy. Ondanks dat het product 3 in 1 is, gebruik ik toch nog een aparte facewash en toner voor ik mijn verzorging op doe. Naar mijn idee is dat toch wel nodig, aangezien er zeker nog restjes make-up achterblijven.

Het micellair water van Kruidvat is niet mijn favoriete micellair water, maar de prijs is wel zeer gunstig in vergelijking met andere merken.