Review: Aussie Repair Miracle Haircare

Haarverzorging is een onderwerp waar ik normaal niet zo kritisch in ben. Simpele producten en mijn haar zit wel goed. De laatste tijd merk ik echter dat mijn haar wat meer beschadigd is, dus wilde ik kijken of de Aussie producten mij hierbij kunnen helpen. Inmiddels gebruik ik de producten een maand en kan ik dus mijn mening geven.

Review: Aussie Repair Miracle Haircare

De Aussie Repair Miracle lijn bestaat uit drie producten, Shampoo € 6.99 voor 300 ml, Conditioner € 6.99 voor 250 ml en de 3 Minute Miracle Reconstructor € 8.99 voor 250 ml. Met deze prijzen zitten ze in het middensegment wat betreft haarverzorging.

Review: Aussie Repair Miracle Haircare

Op het eerste oog lijken de flessen redelijk ‘clean’ en strak, maar als je verder kijkt zie je leuke details. Zoals de Aussie filosofie en gebruiksaanwijzing op de achterzijde van de conditioner. Daarnaast staan bovenaan ook nog kleine kangoeroe’s op de flacons. Toch een beetje een extra, wat ik wel kan waarderen.

Review: Aussie Repair Miracle Haircare

De shampoo en conditioner fles hebben een dop die je indrukt en zo verschijnt de opening. Werkt stevig, met één hand en zal niet zo maar losgaan mocht je de fles in je tas hebben zitten.

Review: Aussie Repair Miracle Haircare

Als eerste de shampoo, die er uitziet als de meeste andere shampoo’s. Er zit een kleine shimmer in de gel. De shampoo ruikt redelijk zoet en bloemig, met iets kruidigs erdoor. De shampoo werkt fijn, met een beetje product krijg ik mijn haar goed schoon. Verder heb ik niet echt een idee dat het iets doet voor mijn beschadigde haar.

Review: Aussie Repair Miracle Haircare

De conditioner is een stevige crème die er voedend uitziet. De geur is hetzelfde als die van de shampoo. In werking vind ik de conditioner wat minder, mijn haar is niet klitloos na het wassen. Wat ik wel graag wil, aangezien veel klitten in mijn haar zorgen voor meer beschadigingen. Ik heb liever een conditioner die mijn haar helemaal glad en klitloos maakt.

Review: Aussie Repair Miracle Haircare

De 3 Minute Miracle Reconstructor zit in een aparte flacon, de opening zit aan de onderzijde en heeft geen dop. Haal de folie van de onderkant, knijp in de fles en het haarmasker komt eruit.

Review: Aussie Repair Miracle Haircare

Op deze foto zie je hoe dit werkt. Ik vind een heerlijk systeem, even knijpen in de fles en klaar. Verder blijft de opening schoon en dicht, wat mij betreft mag deze soort verpakking altijd gebruikt worden. De 3 Minute Miracle Reconstructor is wel anders dan ik verwacht van een haarmasker, het lijkt meer een gel dan een voedende crème. Gelukkig zegt dat niks over de werking, want die is goed. Maakt mijn haar zacht en klitloos, zonder overdreven gladheid na gebruik. Daarnaast is de geur heerlijk kruidig.

Conclusie

De shampoo en masker zijn fijn in gebruik, maar geven mij niet iets extra’s bovenop de goedkopere merken die ik anders gebruik. De conditioner vind ik niet fijn en zal ik niet opnieuw kopen. De geuren van de producten zijn wel heerlijk. Maar het belangrijkste, naar mijn idee heeft het niks gedaan voor mijn beschadigde haar.